Nová Partners Banka se v kampani spojuje s Pokáčem

čtvrtek, 28. března 2024, 07:10 Reklama, Marketing MediaGuru

Na trh vstupuje Partners Banka. Ambasadorem nové značky se stal český písničkář Pokáč. 

Klíčový vizuál k launchovací kampani Partners Banka, zdroj: Partners

Klíčový vizuál k launchovací kampani Partners Banka, zdroj: Partners

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Zaměřuje se v ní zejména na budování a posílení znalosti nové značky. V  komunikaci upozorňuje na to, v  čem se nová banka odlišuje od stávajících bank, tedy na propojení banky s  finančním poradenstvím Partners. Ambasadorem se stal český písničkář Pokáč. 

Poradenská banka nabízí od 6. března tři balíčky služeb – osobní Pro jednoho, partnerský Pro dva a rodinný Pro rodinu. Balíčky tvoří souhrn běžných a spořicích účtů, různých karet a platebních možností. Banka je tzv. „mobile only“, tedy jediným nástrojem pro správu financí je mobilní aplikace

Ve své reklamní kampani se Partners Banka spojila s hudebníkem Pokáčem, který pro ni složil písničku. Její refrén plánuje banka dlouhodobě používat jako jingle. Čtyři jednotlivé sloky písničky pak slouží jako hudební podklad pro čtyři samostatné televizní reklamy, jejichž příběh se odvíjí od textu písně. Chytlavý refrén „Když neví kámoš, když neví mamka, poradí mi Partners Banka“ funguje i jako samostatný sponzorský vzkaz. Kampaň v  průběhu roku doplní další krátké Pokáčovy písničky, které budou reagovat na aktuální situace. 

„Hledali jsme výrazný koncept, který by v současné době přeplněné reklamami vynikl a pobavil. Hudba v  reklamě funguje a v  historii byl jingle téměř nezbytností, ale postupně se od něj upouštělo a dnes je to spíš výjimka. Přesto se stále jedná o výrazný, rozpoznatelný a emotivní prvek, který funguje spolehlivě,“ vysvětluje Robert Chmelař, ředitel marketingu finanční skupiny Partners.

Celá písnička včetně klipu  bude k  vidění na internetu, zejména na sociálních sítích. Televizní spoty a sponzorské vzkazy pak poběží po celý rok hlavně na stanicích skupiny Prima, v  menší míře i na stanicích skupiny Nova a v České televizi. V  online půjde zejména o výkonnostní formáty doplněné v  úvodu kampaně brandovými plochami. V průběhu roku se počítá i s rádiem a digitálními audio formáty, jako je například Spotify.  

Komunikace Partners Banky se objeví také v  bannerové kampani. Aby i v ní byla snadno rozpoznatelná, používá banka unikátní 3D ilustrace na tyrkysovém pozadí. Využívá trik, kdy hrdinové reklamy vstupují do obřího mobilu, kde se změní ve své 3D avatary.  

Prvek mobilu vyzdvihuje důležitost Partners aplikace, jejímž prostřednictvím klienti spravují své finance v  bance. Zároveň zde mají všechny finanční produkty sjednané přes finanční poradce Partners.  

Tyrkysový 3D svět Partners Banky využívá základní firemní barvu a barevně se tak propojuje se sesterskou finančně poradenskou společností Partners. Výrazné 3D prvky banka využívá jako osobitý grafický prvek nejen v  aplikaci, ale i na webu a na sociálních sítích.  

„Už z testů hrubých konceptů reklamy nám tento nápad vycházel jako silný, zapamatovatelný a pozitivní motiv. Tvoří tzv. ‚distinktivní prvky‘, tedy něco, co jakmile člověk uvidí, tak si to automaticky spojí s  Partners Bankou, aniž by potřeboval vidět název, logo nebo jakýkoli další identifikátor značky,“ vysvětluje Robert Chmelař

Nová reklamní kampaň má navíc i svůj charitativní rozměr. Pokáč přišel s nápadem, že by celý honorář za účinkování v reklamě rád věnoval na charitu. Toto rozhodnutí inspirovalo celou finanční skupinu Partners, do které Partners Banka patří. Skupina tak aktuálně zakládá vlastní charitativní nadaci Parťáci, prostřednictvím níž chce pomáhat zejména rodinám, které se dostanou vlivem nepříznivých událostí do těžkých životních situací. Do nové nadace bude směřovat všechny své dobročinné aktivity.  

„V Partners jsme od roku 2007 věnovali na různé charitativní projekty přes 30 milionů korun. V současnosti jsme se rozhodli vše sjednotit a prostřednictvím nadace Parťáci budeme podporovat ty, kteří svého parťáka pro zvládání těžkých životních situací nemají,“ říká ředitel skupiny Partners Petr Borkovec

Kampaň poběží v televizi, rádiu, na internetu, sociálních sítích a také na pobočkách banky. Pod kreativou je podepsána agentura Moebius Jana Mičky a produkci zajistila společnost Punk Film. Natáčelo se v Ateliéru Strahov, režie se ujal Pavel Nosek, za kamerou stál Filip Hájek a střih a postprodukce včetně 3D postaviček vznikly pod taktovkou Patrika Velka ve studiu Achtung. Fotografie vytvořil Dominik Kučera. O offline média se stará Hearts & Science a online výkonnostní část má na starosti Performio.cz

-stk-